Experimentas. Čili sultys vs Naminės sultys

Užvirė diskusija. Skiedžia ar neskiedžia Čili obuolių sultis.
Mano galva ir skoniniai receptoriai sako, kad apačioje susidaręs vanduo buvo vanduo. Kolegos sako, kad sloksniuojasi nes t.y. sultys be emulsikatorių, kiti vaikystėjė matė sloksniuotas sultis, o personalas teigia, kad tai yra visiškai normalu.

Kad išsiaiškintume, atlikau mokslinį eksperimentą.

Išspaudžiau obuolių sulčių ir įpyliau į stiklinę. Į apvalią grynų, į kampuota šiek tiek pripyliau gryno vandens.

Tik įpilta į stiklines:

Laikas nuotraukoje 17.34

Laikas 17.39


Laikas 17.45

Neskiestose sultyse pradeda formuotis tirščiai. Skiestos stovi didvyrio poza ir nesikeičia. Maždaug tiek (tikrai ne daugiau) reikėjo palaukti kol šios sultys nusistovėtų.

Laikas 21.17. Praėjo čiut mažiau nei 4 valandos.

Tirščiai grynuose nusėdo. Skiestuose nieko neatsitiko.

Po šio eksperimento galima teigti, kad visiškai neaišku ką mes gaunam užsisakę ŠVIEŽIAI SPAUSTŲ OBUOLIŲ SULČIŲ. Greičiausiai savaitės ar kelių skiestas sultis. Nu nėra VANDENS jose, nėra.

Ačiū.

PS. po nakties (+15h) sultys atrodė taip:

Matome kaip jos po truputi tamsėja. Bet vis dar šviesesnės nei Čili ;-)

8 komentarai:

  1. Lenkiu galvą prieš mokslinio progreso stūmimą ir dalinimąsi rezultatais! Spėju, Čili sultys išsisluoksniavo, nes jose buvo daugiau tirščių dalelių, o šitas sulčiaspaudė švariau išspaudė. Or smth.

    Ten buvo šviežiai spaustos *obuolių* sultys? Niekad nebūčiau pamanęs. Mane tai traukia pagrinde citrusai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super! Nuotaika pakele :) Drasiai galit eit i maisto kokybes inspekcija ar kaip ten ji vadinas ekspertais dirbt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o man tai nei Cili, nei tavo obuoliu sulciu spalva nepanasi i obuoliu sulciu spalva :)
    Gal reikia akinius keisti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal dėl to kad obuoliai iš savo sodo...

    AtsakytiPanaikinti
  5. turiu uosviniu spaustu obuoliu sulciu is uosvio sodo. Spalva gerokai rudesne nei taviske.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš tai dar siūlyčiau pasigilint į sulčių sluoksniavimosi subtilybes priklausomai nuo panaudotų obuolių "veislės" ir, Alberto minėtos, sulčiaspaudės sugeneruojamos frakcijos :)

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.