Sniegas Fai Della Paganella

Kartais taip jau būna, kad spontaniški sprendimai suteikia daug galvos skausmo ir didelio džiaugsmo kai viskas išsisprendžia gerai.

Rugpjūtį gana lengvabūdiškai nusipirkom bilietus visai šeimai ir giminėm į Milaną. Lengvabūdiškumas pasireiškė tuo, kad datos trečiadienis - trečiadienis ir dar per pačius naujus metus. High seasonas kalnuose ir neformatas apgyvendinimo datų standartui.

Iki pat gruodžio vidurio turėjome susiradę tik nelabai vykūsį apartamentą prie Gardos ežero, kur už 30 km reiktų slidinėti 18km trasose. Viskas kitkas užimta iki paskutinio kambariuko arba kainos tokios, kad fantazija atšokdavo.

Ačiū dievui, pavyko susirasti normalų aparatmantą negirdėtame kurorte "Fai Della Paganella". Kalnas jau su 50 km trasų ir pats kurortas priklauso Skirama regionui. Tas jau geriau ir ramiau.

Pats pirmą kartą skirdau Ryanair'u, tai visa ta pigioji terlionė ir žmonių laikymas gyvuliais truputi nervino.
Po manipuliacijų bagažu šiaip ne taip prastūmėm krovinius. Teko praktiškai per naują perrinkti visus čiumodanus, nes vis kas nors perviršydavo kilogramu. Na, bet anyway...

Milane (Bergame) su automobilio nuoma juokingai. Užsisakiau Renault Kangoo. Kad talpi būtų ir nebrungi. Svarbiausia, kad slidžių maišas ant stogo eitų, o jau čiumodanus sutalpinsim. Tiesa, turėjom važiuoti pasispaudę - trys suaugę ir trys vaikai.
Tad nuomoje sako: We will give you Fiat Qubo. OK? Aš pasimečiau nes net neįsivaizduoju kas per aparatas yra Cube. Sakau "duok Kangoo". Tai čia tas pats tik Fiatas. "OK". Sako:
- Same price - VW Golf?
- No
- You do not know VW GOLF?
- No, o know Golf, but I do not want it.

Tai gavau Qugo. Ir Ski Rack'ą. Ski rack'as pas italus tai tokios magnetais prilipdomos pagalvelės porai slidžių. Galvojau kad va dabar tai kukuosiu. Bet visą maišą ant jų uždėjus ir pririšus prie turėklų gavosi puikiai tinkantis transportuoti krovinys.

Atsisėdus į mašiną, užkūrus navigaciją linksmi važiuojam link Paganellos. Bet staiga prikurkė, kuri paduoda gyvybės energiją mobiliakui ėmė ir nusprogo. O trečdalis akumo kažkaip ne itin patikimai atrodo. Teko vadovautis gaubliu. Bet sėkmingai nuvažiavom į miestelį, susiradom mergužėlę ir smagiai įsikraustėm į savo apartamentus. Tikrai erdvūs ir lovų net daugiau nei tikėjausi.

Ryte paaiškėjo, kad miestelis tikrai nėra didelis, gana jaukus ir... visai be sniego (~1km aukštis). Tas kiek gąsdino. Plius temperatūra apie +5 irgi preziumavo pliurzę ant trasų.

Bet viskas buvo ne taip. Trasose viskas tiesiog tobula. Trasos paruoštos labai gerai, jokių pliurzių, jokių pievų kyšančių iš po sniego.
Paganellos kurortas ne čiainykams. Tarp raudonų trasų su dideliu vargu gali rasti mėlynų, o raudonos yra tiesiog fantastiškos.

Orai buvo visoki. Ir saulės ir sniego ir rūko. Bet sąlygos nebuvo nei sykio atšiaurios ar nedraugiškos.

Naujus metus atšventėm su Lietuva, nes po "darbo dienos" norėjosi greičiau į lovytę...

Tiesa, priešpaskutinę dieną pridrebė sniego. Tiek kad paskutinę dieną visose trasose buvo puri bekelė. Fantastiškas jausmas. Galima net įsivaizduoti kaip banglentininkai jaučias raižydami bangas. Sukauburiuotas mikštas sniegas leido "paraižyti bangas".

Ir tuo pačiu pajutau kas yra kai griūna ant tavęs sniego lavina. Ji buvo mažutė, kokių 6-7 metrų ilgio, bet apsėmė iki juosmens. Jausmelis yra nepakartojamas. Sustingsti iš baimės ir net negali pajudėti bet kuria išsigelbėjimo kryptim... Nenorėčiau pakliūti į didesnę griūtį. Butu tikrai amba.

Fai della Paganella
+ Beveik vien italai. - kulturkė
Raudonos trasos - nuostabios
Žmonių net per patį piką ne daug
Kainos ~1 euru pigesnės nei Madonna Di Campiglio
Jaukus miestelis
Free ski bus'as jei reikia
Mano 8 metų vaikas slidinėjo nemokamai

-  Ne vieta mokytis nuo 0
Italų šildymo sprendimai laibai keisti ir ne patys optimaliausi, bet manau kad čia ne kurorto pasekmė
Nelabai apsi-shop-insi miestelyje.
Daugiau nesugalvoju ;-)







7 komentarai:

  1. oj kaip senai komentavau windgotte :)
    Džiugu, kad nepakliuvai į kokį čaijnikų rojų. O vaikai turbūt irgi nedavė atsipalaiduot, turėjei varyt ;)
    Lavina, nors ir mažutė, vis tiek "scary". Brr.. Gerai , kad negulėjei/neklūpėjei..
    O Vincui tai gal jau nupirk lazdas, a ? Pravers;)

    P.S. Tas Qubo is tavo nuotraukos man visai simpatiskas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Qubo yra gerai. 1,3 dyzelius labai agile..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gražuma ... Mes Bergame vietoj užsakyto Nissan Note gavom pasiūlymą Ford Fusion arba Fiat Panda (šita su diiidelia 4 EUR nuolaida). Ir, aišku, tokiam versle kaip mašinų nuoma dirbant visai nereikia žinot kaip ten lankstos galinės sėdynės. Buvom 3 žmonės ir lavonmaišis. Galvojau, kad žino bet nesako, jog neatsilenkia. Ėmiau iš akies Fusion'ą. Sėdynės lankstos ir mašina visai patiko :)
    Nu nieko. Nebedaug jau liko iki sniego ... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. P.S. Pažiūrėjus į lentos slystamą paviršių neatrodo, kad: "Trasose viskas tiesiog tobula" :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Zaizdos ishskirtinai surinktos uz trasu. kur dar smagiau :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. man kažkaip atrodo pas Mulią offpisto džiaugsmas pakilęs. Ar čia visad taip buvo ?

    AtsakytiPanaikinti
  7. kai kojos pradejo laikyti bent 500 metru tai ir pakilo.

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.