Nesu gudresnis uz antroką :)

Šeštadienį kepiau pirmą blyną su Spitfire 151. Nešti ją labai smagu ir lengva. Ir ant žemė padėta ji atrodė mažesnė nei pas Cibą :) Pasimatavus su Krrukio TT - be abejo didesnė, bet galvojau skirtumas bus didesnis ;)



Na o plaukimas užskaitytas. Vėjas ežerinis gūsiuotasis, bet ir reikia ir su tokiu draugauti. Saulė švietė, tai juodą hidreką maloniai šildė. Tačiau vanduo jau šaltokas - maudytis didelio malonumo nėra, šlapias rankas vėjas irgi šaldė. Tai jau ribinis komforto oras. Plaukti galima ir jei būtų šalčiau, tačiau tai jau nebebus komfortiška.

Spitfire - nors sumažinau tik 7 litrus bei 15cm pločio, bet vis tiek tai jau nebe tazikas. Apsisukti, išsitraukti su mano taziko skilsais gaunasi, bet jau reikia šiek tiek gaudyti ligsvarą. Aišku, kad Kapos SX135, Mulios XF135 turėtų būti dar "nestabiliau" ir "sunkiau", tačiau man šiam kartui pakako ir 151. Supratau, kad pradėti nuo 1m pločio lentos ir ant jos užsibūti nėra sveika. Reikia pramokti ir su mažesnėm/ siauresnėm, kad kažkiek patreniruoti vestibiuliarinį aparatą :) Aišku, jei 151x85 galima pavadinti mažesne:)

Mulia berods klausė ar nors vieną pliusą lyginant su FT įžvelgiau ? - Taip, visų pirma lengvumas po kojomis. Tikrai kažkaip ji lengvai slysta. Antra - negalima užsibūti amžinai ant metro pločio ;) Greitis man irgi iškart susirodė didesnis nei su FT - nors GPS rodo tik 34kmh. Tiesa, kad matavausi tik pirmo užplaukimo metu, po to kažkaip išjungiau. Manau vėliau kokius 38km išspaudžiau. Visumoje labai nedaug, bet matyt su FT plaukiojau dar lėčiau :) Bet kokiu atveju geriau susidraugavus galima bus ir greičiau palakstyti :) Kolkas dar nesupratau, kaip ant jos seksis su didesne bure (pvz. turima 10ke) - viskam savas laikas.

Tiesa pirmas blynas buvo kiek pasvilęs. Ne dėl lentos - dėl burės. Pradžioje matyt nepakankamai priveržiau šarnyrą - jis pasislinko atgal ir išlėkė iš lentos (gerai, kad prie kranto). Antras svilėsis - po pertraukos kažkaip niekas nesigavo, kažkoks tampymasis buvo. Suverčiau kaltę nuovargiui, tačiau pasirodo burės viršaus dirželis kažkaip atsileido ir gavosi ~5cm nepritempimas. Na tai šiek tiek paaiškina kaka po pertraukos.

Šiaip truputį buvo baimės nesikatapultuoti, nesidaužyti. Reikės gal prisiklijuot moralinį putplasčio gabaliuką ar ant stiebo po giku kokia apsaugėlę užsimesti. Jaučiausi maždaug, kaip sezono pradžioje ar praeitą sezoną, kai glisuot išeina, bet drąsos neperdaug. Žodžiu jaučiuosi, kaip antrokas, kuriam dar viskas priešakyje ;)

O čia laimingas tėvelis Krrukis, atgavęs akinius :)

7 komentarai:

  1. Vat man nulipus nuo FW tas lengvumas nebuvo privalumas. Su FW galėjai daug negalvoti ką su kojom darai, o ant X-fire reikėjo įjungti naują dimensiją.
    Anyway upgrade yra gerai. Tik tiek, kad kiekvienas upgriedas reikalauja minimum puses sezono kol ji pasikinkai. Jei nereikia pusės sezono, tai dengi na veter...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Trumpai pabandžius SF susirodė, kad pati į glisą lipa. Varikliukas matyt vistik pridėtas. Jei normaliai paveš 10 kvadratų, tai glisuos labai anksti. Tiesa dėl burės derinimo subtilybių normaliai paplaukt nelabai pasisekė :) Su Mindaugu pečiais traukiojom "kasperš" ... Anksčiau plaukiant su ta pačia bure ji taip nesielgė :)
    O upgreidas žinoma turi būt žingsnis į priekį. Taip pat kaip ir gerai yra žinot kuria kryptim tas žingsnis žengiamas.

    Mano pora centų ... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pas tave mulia ne lengvumas pirmus zingsnius pasunkino, bet pludrumas.
    Pas mane turio sociai, o vat numesti ~3kg jauciasi. Tiesa ir FW lyginant su FT lengviau ciuozesi.

    Nu zodz - dar noretusi si sezona pasipraktikuoti, ba nuotaika gera.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kodel pasirinkai tokia didele RRD SF? Manau, kad su mazesne butum turejes truputi daugiau tobulejimo, jei dazniausiai plauki Kertuojuose, gal reikejo imt tai, kad veza iki kokio 8-8.5 kvardratu? Matau kolega jau paeme maza RRD TT, tai nemanau, kad tu ilgaisu 150 litru irgi plauksi :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taigi kad nauja RS lenta 10m veza. O jei neveza, padarysim kad veztu su 60cm optinal vairu. Be 10m Kertuojuose veikti yra ka tik retomis sventinemis progomis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. visumoje norejau kazko mazesnio nei turetas 158l, lengvesnio nei turetas 10kg, siauresnio nei turetas 100cm. Taigi galvojau reikia freeraido/pigaus slalomo ~130-140l, kad nestu ~9-10kvm.
    Gavosi taip, kad paemiau tas, kas yra pasiuloje (lengva, siauresne nei 100cm, bet didesne nei noreti 130-140l) uz gera kaina. Tiesa litru daugiau nei pradzioje norejau, bet...
    Is kitos puses lenta ne zmona, bus noro ir pinigu galima bus pasikeist po kurio laiko.

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.